2 Ταινίες με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία;


Οι νέες ταινίες, με βάση τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, έχουν τον τίτλο:

"The Argonauts", με την παραγωγή να γίνεται απο την 20th Century Fox με ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα στο 2011, και

"Jason and the Argonauts: The Kingdom of Hades", με την παραγωγή να γίνεται απο την Universal και ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα στο 2012.


Είναι σχεδόν ανούσιο να σχολιάσουμε την απήχηση και τα τεράστια οφέλη μιας ταινίας σαν κι αυτή για τον τουρισμό της περιοχής καθώς, καλώς ή κακώς (μάλλον τείνω προς το δεύτερο...), η δύναμη της αμερικάνικης βιομηχανίας του θεάματος μπορεί εύκολα να καθοδηγήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και μόδα.

Πρόσφατα παραδείγματα είναι το κλασσικό πλέον μιούζικαλ "Mamma Mia", που ανέδειξε την Σκιάθο και την Σκόπελο στα μάτια των ξένων (και όχι μόνο)εισερχόμενων τουριστών, σαν ΤΟΝ προορισμό του περσινού καλοκαιριού, καθώς Πήλιο, Σκιάθος και Σκόπελος πάλευαν για ένα μερίδιο απο την πίτα των φανατικών της ταινίας (η ταινία είχε πλάνα και απο τις τρεις περιοχές, με το μεγαλύτερο μέρος της να διαδραματίζεται στην Σκόπελο). Μάλιστα, έγινε λόγος για μεγάλη αύξηση του "τζίρου" (με πενταψήφια νούμερα...)και στο ξωκλήσι του Αι Γιάννη της Σκοπέλου, λόγω της προβολής του στην ταινία.

Παλιότερες παραγωγές με θέμα την Αργοναυτική Εκστρατεία είναι:
- Η παραγωγή του πάλαι ποτέ κραταιού ιταλικού κινηματογράφου The Giants of Thessaly (I giganti della Tessaglia)(1960)
- Η πλέον κλασσική ταινία Jason and the Argonauts (1963)
- Η πρόσφατη σειρά δύο μερών με τον ίδιο τίτλο Jason and the Argonauts (2000)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου