Αφού δεν μπορείτε εσείς....


... θα το κάνουμε εμείς. Αυτό εννοεί το Γερμανικό κοινοβούλιο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού UNWTO, όταν λένε οτι θα βοηθήσουμε την Ελλάδα στην προσέλκυση τουριστών γι εφέτος. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ MBATourism.gr)
Γιατί εάν τυχόν σημειώσει ο τουρισμός πτώση αυτό το καλοκαίρι μεγαλύτερη απ'ότι υπολογίζεται (γιατί οτι θα μειωθεί κατα 10% είναι σχετικά αναμενόμενο) πάνε στράφι τα χρήματα που δόθηκαν απο ΕΕ και ΔΝΤ.


Πριν απο εσάς για εσάς, λοιπόν, οι Γερμανοί. Αφού δεν ξέρετε να προωθήσετε το μοναδικό προϊόν (μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο και μοναδικό αφού δεν παράγουμε και τίποτε άλλο...) θα το κάνουμε εμείς.

Όταν ο ΕΟΤ χρωστάει γύρω στο €1,5 δις και αποφασίζει να μειώσει τις δαπάνες του, καθώς λέει δεν χρειάζεται να δαπανώνται τόσα χρήματα σε διαφήμιση... Συμφωνούμε. Και καλά κάνουμε, σε πρώτη τουλάχιστον φάση. Αφού η προώθηση σε κανάλια όπως το E!Entertainment ήταν αμφιβόλου ποιότητας και συμβολής. Αλλά όχι και να κόψουμε τελείως τις διαφημίσεις!

Ο ΕΟΤ λέει θα προωθήσει το τουριστικό προϊόν με διαφορετικό τρόπο: μέσα απο τους tour operator! Αυτοί, λέει, ούτως ή άλλως, έχουν το πάνω χέρι.

Και γιατί να εξακολουθούν να το έχουν? Τόσα χρόνια οι πολιτικές που εφάρμοζε ο ΕΟΤ ήταν καθαρά για ανεξαρτητοποίηση απο τους tour operators, φέτος θα τους παρακαλάμε;!;!
Όταν ένας ολόκληρος νομός όπως η Κρήτη εξαρτάται κατα 80% (!) απο τους tour operators, πως θα τον προστατέψει το κράτος εάν μια μέρα αποφασίσουν να τα παρατήσουν όλα και να τα στείλουν δίπλα (βλ. Τουρκία); Ήδη το κάνουν, θα μου πείτε, άρα πρέπει να τους φέρουμε πίσω. Φαύλος κύκλος δηλαδή όσο μας παίζουν στα δάχτυλα οι tour operators.

Τέρμα λοιπόν οι καμπάνιες του ΕΟΤ για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τέρμα το συνεδριακό, τέρμα τα όνειρα για γκόλφ και μαρίνες. Αφού όλα τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με τους tour operators.
Δεν πειράζει...
Back to basics.
Πίσω στο sun, sea & sand.
Δεν μας "χαλάει" καθόλου. Αρκεί να ξέρουμε να το κάνουμε. Να το προωθούμε και να το εκμεταλλευόμαστε σωστά και με βιώσιμο τρόπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου