Καλλικράτης: Μεγάλες ενοποιήσεις σε Δήμους της Μαγνησίας


Οι νέοι δήμοι που δημιουργούνται είναι οι εξής:

- Δήμος Βόλου με έδρα το Βόλο και στον οποίο ενσωματώνονται οι Δήμοι Αγριάς-Αισωνίας-Ιωλκού-Νέας Ιωνίας-Πορταριάς-Νέας Αγχιάλου-Αρτέμιδας και η κοινότητα Μακρινίτσας.

- Δήμος Αλμυρού με έδρα τον Αλμυρό και στον οποίο ενσωματώνονται οι Δήμοι Αλμυρού-Πτελεού-Σούρπης και η κοινότητα Ανάβρας,

-Δήμος Ρήγα Φεραίου με έδρα το Βελεστίνο και ενσωματώνονται οι Δήμοι Βελεστίνου-Κάρλας και η κοινότητα Κεραμιδίου.

-Δήμος Νοτίου Πηλίου με έδρα την Αργαλαστή και στον οποίο ενσωματώνονται οι Δήμοι Αργαλαστής, Αφετών, Μηλεών, Σηπιάδας και η κοινότητα Τρικερίου.

- Δήμος Ζαγοράς με έδρα την Ζαγορά και τη συμμετοχή του Δ. Μουρεσίου.

- Τρεις ξεχωριστούς δήμους αποτελούν η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος.

Στο ΣτΕ κατά της οριοθέτησης 80 οικισμών στο Πήλιο


"Την ανάκληση παράνομων, όπως τις χαρακτηρίζουν, αποφάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας για την οριοθέτηση 80 οικισμών στο Πήλιο ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας κάτοικοι του Βόλου καθώς και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.
Οι προσφεύγοντες χτυπούν καμπανάκι κινδύνου για την τσιμεντοποίηση του Πηλίου, υποστηρίζοντας ότι με τις νομαρχιακές αποφάσεις δεν έγινε οριοθέτηση των οικισμών αλλά αυθαίρετη και υπέρμετρη επέκτασή τους χωρίς την τήρηση των διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας, με αποτέλεσμα να ανεγερθούν κατοικίες σε εκτός σχεδίου περιοχές με όρους δόμησης σαν να ήταν εντός οικισμών. Οπως αναφέρουν, οι επίμαχες αποφάσεις είναι παράνομες διότι για την οριοθέτηση των οικισμών απαιτείται η έκδοση προεδρικών διαταγμάτων.
"

Πηγή: enet.gr