Volos Tall Ship Regatta 2010


Η Ιστιοδρομία των Tall Ships «Ιστορικές Θάλασσες» θα λάβει χώρα το Μάιο έως τις αρχές Ιουνίου 2010.

Η πόλη του Βόλου επιλέχθηκε απο τους διοργανωτές του αγώνα: Sail Training International ώς η πόλη εκκίνησης. Πιό συγκεκριμένα, ο πρώτος αγώνας ξεκινάει από το Βόλο στις 12 Μαΐου, με περιοχή εκκίνησης τα νότια της νήσου Σκιάθου, περίπου 30 μίλια από το Βόλο.

Η φιλοξενία της Ιστιοδρομίας των Tall Ships "Ιστορικές Θάλασσες" θα συνδυαστεί με έναν αριθμό αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, και με σημείο αναφοράς ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αφορά ένα αντίγραφο της αρχαίας Αργούς, που κατασκευάστηκε βάσει περιγραφών και απεικονίσεων του αρχαίου πρωτοτύπου. Το σύγχρονο σκάφος αναμένεται να αναβιώσει στο μέλλον το αρχαίο ταξίδι των Αργοναυτών, αποπλέοντας με πλήρωμα εθελοντών νέων, μέσω των Δαρδανελίων και τις ακτές της Μικράς Ασίας, στη Μαύρη Θάλασσα, την ίδια πορεία που θα ακολουθήσει και ο στόλος των Μεγάλων Ιστιοφόρων που μετέχουν στην Ιστιοδρομία.

Ο Βόλος αναμένει να καλωσορίσει τους νέους εκπαιδευόμενους, τα πληρώματα, τα πλοία και τους διεθνείς επισκέπτες στην τριήμερη "αργοναυτική" γιορτή, πριν ανοίξουν πανιά στην αναζήτηση για το δικό τους "Χρυσόμαλλο Δέρας".

Απο την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: tallshipsvolos2010.gr

Εντυπωσιακά τα ιστιοφόρα πλοία που κατέκλυσαν το λιμάνι του Βόλου! Πολύ όμορφος αγώνας και ευτυχώς που η Αργώ είναι έτοιμη να υποδεχτεί αυτά τα πανέμορφα πλοία.
Να δούμε πόσο θα αντέξει ο αρμόστοκος(!) που χρησιμοποιήθηκε για την συντήρηση της Αργούς, καθώς αυτή έγινε απο τεχνική υπηρεσία του δήμου και όχι απο ειδικούς στη συντήρηση ξύλινων σκαφών.
Ένα τόσο μεγάλο γεγονός με τόσο μικρή προβολή! Γιατί;
Ο κόσμος του Βόλου το έμαθε τελευταία στιγμή! Ίσως οι κορδέλες που στόλισαν την παραλία (όπως και στις απόκριες)να μαρτύρησαν το "μυστικό". Έγινε αναφορά και στις ειδήσεις... Στην ΝΕΤ έδειξαν σκηνές απο μια συνέντευξη τύπου (με παρευρισκόμενους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού) που μάλλον αδιάφορη ήταν, και ούτε ένα πλάνο απο την πόλη μας, απο τα πλοία ή απο οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με τον μεγάλο αγώνα! Ούτε φωτογραφία, που υπάρχει πληθώρα απο αυτές στο διαδίκτυο... Γιατί;

Άλλη μια διοργάνωση πάει στράφι λόγω της παντελούς έλλειψης ενός πλάνου προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Κρίμα. Και έχουμε να δείξουμε τόσα πολλά....