Πρόταση του ΠΟΞ για ενίσχυση του Έλληνα Τουρίστα

ΠΟΞ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων
Σας αναδημοσιεύω την πρόταση του ΠΟΞ για ειδικές τιμές για το καλοκαίρι του 2012 στους Έλληνες που θα καταφέρουν να ταξιδέψουν φέτος, η οποία στάλθηκε στις κατα τόπους ενώσεις και τα ξενοδοχεία τους. Μένει να δούμε εάν η πρόταση αυτή θα γίνει αποδεκτή και ποιά ξενοδοχεία θα αποφασίσουν να την υλοποιήσουν:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και εισερχόμενα που έχουμε το τελευταίο διάστημα, η εσωτερική αγορά τουρισμού διέρχεται τη σοβαρότερη, ίσως, κρίση σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου. Οι συνθήκες ως προς τα σχέδια διακοπών των Ελλήνων φέτος είναι δραματικές και πραγματικά εξαιρετικά απογοητευτικές, με αποτέλεσμα, ορισμένοι προορισμοί να βρίσκονται πραγματικά σε δεινή θέση ακόμα και για την περίοδο αιχμής. Σε αυτήν την κατάσταση, πέραν της κρίσης και της αβεβαιότητας, συμβάλει αρνητικά και η κατάργηση για φέτος των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.

Αντίστοιχα, το αίσθημα μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας ως προς τις δυνατότητες ολιγοήμερων διακοπών τους φέτος, είναι στο χειρότερο επίπεδο που οι περισσότεροι από εμάς θυμούνται. Απογοήτευση, απαισιοδοξία και απόγνωση είναι τα συναισθήματα της κοινής γνώμης ως προς το θέμα των διακοπών, ιδίως στις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Και μέρος αυτής της δυσαρέσκειας, όπως είναι ευνόητο, μπορεί εύκολα να βρει «στόχο» και στον κλάδο μας.
Με το αίσθημα ευθύνης και εθνικής αλληλεγγύης που διαχρονικά διακρίνει την ελληνική ξενοδοχία, θεωρούμε ότι τη φετινή περίοδο, περισσότερο παρά ποτέ, οι έλληνες ξενοδόχοι πρέπει να δείξουμε και έμπρακτα ότι δεν είμαστε αμέτοχοι των δυσκολιών που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, πως δεν στεκόμαστε αδιάφοροι στην ανάγκη εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων να περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης χωρίς να τους βασανίζει το κόστος, αλλά και ότι δεν είμαστε αγνώμονες στους έλληνες πελάτες μας που επί μακρόν μας στηρίζουν και μας προσφέρουν ικανοποιητικά έσοδα. Πιστεύουμε ότι αυτήν τη χρονιά και αυτήν την περίοδο, ο Ξενοδόχος δεν πρέπει και δεν μπορεί να στρέψει την πλάτη του στους Έλληνες. Και πως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμφωνήσουμε σε μία πανελλαδική εκστρατεία προνομιακών τιμών για τους Έλληνες πελάτες μας, που θα βασίζεται σε προσφορά προτεινόμενων τιμών για την περίοδο του καλοκαιριού, για συγκεκριμένο αριθμό διαθέσιμων δωματίων και ορισμένων τύπων αυτών.
Είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας να δείξουμε στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία προχωρούν σε αυτήν την κίνηση χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα και χωρίς τιμολογιακές σκοπιμότητες.
Βεβαίως, η προσφορά των εν λόγω τιμών και η συμμετοχή στην όλη πρωτοβουλία θα έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα. Υπό το πνεύμα αυτό, σας παρακαλούμε να διερευνήσετε στις αγορές ευθύνης σας τις προθέσεις των μελών σας για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Άλλωστε, βασικό προαπαιτούμενο για την επιτυχή έκβαση της πρωτοβουλίας αποτελεί η δημιουργία, ανά ένωση, λίστας με τα ξενοδοχεία που προσχωρούν στην σχεδιαζόμενη δράση.
Παρατίθεται, κατωτέρω, συγκεκριμένη πρόταση επί της οποίας παρακαλούμε να μας επικοινωνήσετε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Ιουνίου:

Χρονική περίοδος Α’: 18 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου & 27 Αυγούστου έως 30 Οκτωβρίου
Ξενοδοχείο 5* 65 ευρώ
Ξενοδοχείο 4* 50 ευρώ
Ξενοδοχείο 3* 44 ευρώ
Ξενοδοχείο 2* 40 ευρώ
Ξενοδοχείο 1* 35 ευρώ

Χρονική περίοδος Β’: 16 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου
Ξενοδοχείο 5* 85 ευρώ
Ξενοδοχείο 4* 70 ευρώ
Ξενοδοχείο 3* 60 ευρώ
Ξενοδοχείο 2* 50 ευρώ
Ξενοδοχείο 1* 40 ευρώ

Σημείωση:
Τιμές για δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και φόρους.
Οι τιμές της περιόδου Α’ προκύπτουν από το άθροισμα της συμμετοχής της εργατικής εστίας και της αντίστοιχης του κοινωνικού τουρίστα, ανά δωμάτιο.
Οι τιμές της περιόδου Β’ διαμορφώθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΞ στις 05-06-12 και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ενδεικτικές.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιάννης Α. Ρέτσος                      Ανδρέας Φιορεντίνος
Πρόεδρος Δ.Σ.                            Γενικός Γραμματέας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου