Συνεργασία Turkish Airlines - Δήμου Βόλου: Ιάπωνες τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν τον Βόλο

Ιαπωνέζα Τουρίστρια με φόντο τους Μύλους της Μυκόνου
Άμεσες ήταν οι ενέργειες της εταιρείας “Turkish Airlines” για την οργάνωση της επίσκεψης τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από την Ιαπωνία στο Βόλο, όπως συμφωνήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη και της Γενικής Διευθύντριας της εταιρείας στην Ελλάδα Gülay Öztürk.
Μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ των τουρκικών αερογραμμών Ipek Cobanoglu ενημέρωσε την πρόεδρο της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σ. Μπαρτζιώκα, ότι προγραμματίζεται επίσκεψη 20 ατόμων, από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου, στο Βόλο και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.
Οι επισκέπτες θα φθάσουν με απευθείας πτήση από το Τόκιο στην Αθήνα, όπου θα μείνουν μία ημέρα, και στη συνέχεια θα έρθουν οδικώς στο Βόλο.
Ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει να συντονίσει τους ντόπιους επιχειρηματίες του τουρισμού, ώστε να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα φιλοξενίας, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα δώσει τη δυνατότητα στους Ιάπωνες να αποκομίσουν ολοκληρωμένη εικόνα της περιοχής.
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων ανάμεσα στο Βόλο και χώρες της ασιατικής ηπείρου. 
Όπως είχε τονίσει ο κ. Σκοτινιώτης στη συνάντησή του με την κ. Öztürk, επιδίωξη του Δήμου Βόλου είναι να ανοιχτεί, δια της “Turkish Airlines”, σε όλη την Ασία και την Ευρασία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την περιοχή, η οποία διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Πηγή: www.ert.gr

Η μεγάλη τουρκική εταιρεία αερογραμμών έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για το Βόλο και το Πήλιο και έχει δηλώσει την προθυμία της να φέρει τουρίστες από Ιαπωνία, Κίνα, Ν.Κορέα, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, οι οποίοι επιλέγουν για τις διακοπές τους χώρες και περιοχές με αρχαιολογικό και μοναστηριακό πλούτο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου