Το Grand Celebration στο Βόλο

Το Grand Celebration στο λιμάνι της Ρόδου
Το Grand Celebration είδα να μπαίνει στο λιμάνι του Βόλου σήμερα το μεσημέρι με το ξεχωριστό του εντυπωσιακό φουγάρο, εμπνευσμένο απο ουρά φάλαινας, να περνάει στο βάθος ανάμεσα απο τα κτίρια των δρόμων της πόλης. Θεαματικό! To Grand Celebration ήταν ένα απο τα πλοία που αποκτήθηκαν απο την Ibero Cruises (Iberocruceros) μέσω της μαμάς εταιρίας Carnival Cruise Lines που δραστηριοποιείται στην Καραϊβική (όπου και έφερε το όνομα MS Celebration).

Το Grand Celebration έχει δυναμικότητα 1.896 επιβατών και 670 άτομα πλήρωμα και πλέει με Πορτογαλική σημαία. Ένα πλοίο που τραβάει τα βλέμματα σε κάθε λιμάνι πόσο μάλλον στο λιμάνι του Βόλου. Έχει κατασκευασθεί το 1987 με κόστος $130 εκατομμύρια και ανασκευάστηκε το 2008 για την ένταξή του στον στόλο της Ibero. Αξίζει να αναφερθεί οτι, μόλις δύο χρόνια μετά την κατασκευή του, το 1989 συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο Κουβανικής προέλευσης που μετέφερε τσιμέντο το οποίο κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε μέσα σε μόλις 13 λεπτά! Το Celebration (πλέον Grand Celebration) παρέμεινε στο σημείο και διέσωσε 42 άτομα απο το πλήρωμα (απο τα 45 άτομα) και μετά κατέπλευσε στο Μαϊάμι, στη Φλόριδα.

Το πλοίο ακολουθεί τη διαδρομή Αθήνα-Βόλος-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη-Ρόδος-Σαντορίνη-Αθήνα, με τον τίτλο "Ψίθηροι του Αιγαίου" (Sussurros del Egeo). 


Για το Βόλο οι επισκέπτες διαβάζουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ibero "Βρήκαμε μια όμορφη πόλη στους πρόποδες του Πηλίου, την χώρα των Κενταύρων. Απολαύσαμε μια βόλτα στη γέφυρα πάνω απο το κανάλι και γευτήκαμε τους δημοφιλείς 'μεζέδες' θαλασσινά που συνοδεύονται απο το ντόπιο ποτό το Τσίπουρο".

Η στάση στο Βόλο προαιρετικά περιλαμβάνει δύο εκδρομές:
1. Πήλιο - με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, στη Μακρινίτσα και στο μουσείο του Θεόφιλου.
(διάρκεια 3,5 ώρες και κόστος €43.00)
2. Μετέωρα - επίσκεψη σε 2 μοναστήρια
(διάρκεια 7,5 ώρες και κόστος €75.00)

Πάντα τέτοια στο λιμάνι του Βόλου...
(Να δω και τη Royal Caribbean κι ας τρελαθώ!)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου